Bir Dronun 10 saat boyunca havada kalması size neyi ifade ediyor? Size hemen açıklayalım! Hibrit bir dronda Yakıt ve batarya kullanım denge ünitesi teknolojisinin başarılı ARGE çalışmaları ile geliştirilebileceğini çok net bir şekilde bize ifade ediyor. İspanyol şirketi olan Quaternium 2017 yılında HYBRiX.20 isimli elektrik ve yakıt ile çalışan hibrit dron ile 4 saat havada kalarak hibrit drone teknolojisinde bir dönüm noktası olmuştu. Aynı şirketin 2020 yılında geliştirdiği HYBRİX2.1hibrit drone ile 10 saat havada kalarak şirketin hibrit teknolojiler üzerine yaptığı ARGE çalışmalarının başarısını kanıtladı. Bu yazımızda HYBRİX2.1 hibrit dronun özelliklerine ve amaçlarına değineceğiz.
“Hibrit Yangın Söndüren Dronlar“ ile ilgili yazımızı okumaya ne dersiniz?
HYBRİX2.1 Hibrit Drone Özellikleri Nelerdir?
HYBRİX2.1 Hibrit Drone Rekor Uçuşu Nasıl Gerçekleşti
HYBRİX 2.1 yapılan testler sonucunda 10 saat 14 dakika hazırlanın platforumda havada kalmayı sağladı. Benzeri görülmemiş uçuş saat 8: 20’de başladı. 16 litrelik dolu bir yakıt deposu ile saat 18: 34’te iniş gerçekleştirdi.
HYBRİX2.1 Kullanım Alanları Nelerdir Nelerdir?
- Zirai Faaliyetlerde
- Arama Kurtarma Çalışmalarında
- Kargo İşlemlerinde
- Polis ve Askeri Operasyonlarda
Quaternium şirketi Hibrit drone için özellikle insansız hava araçları için optimize edilmiş, piyasadaki en küçük yakıt enjeksiyonunu tasarlayan öncü EFI üreticisi Löweheiser ile ortaklık kurdu.
HYBRİX2.1 Hibrit Dronun Kısaca Çalışma Prensibi
Öncelikle dronun alt kısmında 16 litrelik yakıt deposu bulunur. Yakıt deposundan alınan yakıt ile jeneratör görevi gören 2 zamanlı motora iletilir. Şirketin geliştirdiği yeni yakıt enjeksiyon sisteminin etkisi ile 2 zamanlı motorda elektrik enerjisine dönüştürülür.
Teknik Özellikleri Nelerdir?
Boş ağırlığı: 13KG
Azami Yük: 5KG/10KG
MAKS HIZ: 80KM/H
SEYİR HIZI: 30 KM/H
HİBRİT MOTOR: 2 zamanlı motor
YAKIT: 95 oktan+ %4yağ
Batarya: 6S LiPo
Çalışma sıcak Araığı: -10C – 45C