CHASİNG F1 BALIK BULUCU DRONE – SU ALTI İNSANSIZ HAVA ARACI BALIK AVLIYOR
Su altı insansız hava aracı (İHA) balık avlıyor desek inanır mısınız? Gladius,Gadget,M2 ve Dory gibi su altı dronlarını üreten Çinli Chasing Innovation tarafından üretilen Chasing F1 Balık Bulucu Drone balık tutmaya yardımcı olarak hayatımızı kolaylaştırıyor. Yerde ve gökte dronlar her yerde!
Chasing F1 Balık Bulucu Drone Nedir?
Chasing F1 balık tutucu drone her tür balıkçılık aktivitesi için geliştirilmiş,uzaktan kumandayla kontrol edilebilen full HD balık bulmak için üretülen bir tür su altı dronudur. Balık tutucu drone sadece balık tutmakla kalmıyor,balıkçılar için su altı arazisi, çevresi ve sudaki balıkların konumu konumu hakkında da bilgiler sağlıyor.
Chasing F1 Balık Bulucu Dron’un Özellikleri Nelerdir?
- Chasing F1 balık tutucu drone kullanıcılarının akıllı telefonundaki bir iOS / Android uygulamasıyla Wi-Fi (30 m / 98 ft mesafeye kadar) kablosuz olarak kontrol edilebilme özelliğine sahiptir.
- Cihazın alt kısmında kamera bulunur.Bu kamera dedektörü 28 metreye kadar dalabilir ve pil değiştirilebilir. (Sony IMX307 Stellar Kamera Sensörü)
- İçerisinde bulunan Lityum Pilin 6 saatlik şarj ömrü vardır.
- 4 İtici ile Vektör Düzeni İtme
- Üzerine ekstra aksesuar takma şeçeneği vardır.
- GPS Konumlandırma Sistemi ile çevresindeki balıkları tarar ve cihazın yerini tespit etmemizi sağlar.
- Balık tutma noktaları arasında seyir ve canlı yayın imkanı
- Kızılötesi sensör ile su altında kalan karanlık yerleri aydınlatır.
- Suyun sıcaklığını ölçer.
- Suyun çevresi ve balıkların konumu hakkında bilgi sağlar.
(balık avlayan insansız hava aracı İHA )
Chasing F1 Balık Bulucu Drone Nasıl Balık Avlar?
Chasing F1 balık tutucu drone 4 itici vektör düzeni ileri, geri, yana doğru hareket etmesine veya yerinde dönmesine izin verir.Arka kısmında kancası ve yem dağıtıcı deposu bulunmaktadır. Arka kısmında bulunan kancasını kullanarak isteğe bağlı bir sonar ünitesini veya yem dağıtıcısını da çekebiliriz. Bunun sayesinde balığı kolayca bulabilir.
Chasing F1 balık tutucu dronun sarı üst kısmı su yüzeyinde kalarak kaybolmasını engeller. GPS ünitesi sayesinde, uygulama üzerindeki harita üzerinde de konumunu görebiliriz. Wi-Fi kapsama alanı dışına çıkarsa, kendisini otomatik olarak geri almak için bu GPS sistemini kullanır.
Drone balık bulduğunda balıkçı uygulamadan drona kamerasını alt tarafındaki bir bölmeden düşürmesi talimatını veriyor. Elektrikle sarılmış bir elektrik kablosuna takılan bu kamera, maksimum 28 m (92 ft) derinliğe kadar burnu aşağıya batar ve alçalma esnasında kullanıcı tarafından uzaktan durdurulduğunda, kamera yatay bir yöne döner.
Uygulama ekranında kullanıcı, muhtemelen aranan balık da dahil olmak üzere, kameranın gördüklerini görebilir.Bu da denizdeki diğer canlıları ve su altını tamamen görme imkanı tanır.
Chasing F1 Balık Bulucu Dronun Avantajları
Dronlar artık göklerde kendini göstermekle kalmayıp su altında da farkını açıkça ortaya koyuyor. Balık bulucu drone ile artık balık tutmak da çok kolay.
Balık tutmak her ne kadar rahatlatıcı bir hobi olsa da bazen yorucu hatta kimi zaman korkutucu olabiliyor. Oltayla balık avlamak bir yere kadar güvenli olsa da mızrakla balık avlarkan her yıl yüzlerce balıkçı boğuluyor veya başka tehlikelerle karşı karşıya geliyor.
Balık tutucu dron ile balık avlamak daha güvenli ve daha kolay olacak. Belkide su altı araştırmalarında da faydası olacak. Geçmişten günümüze büyük bir değişim gösteren ve halen göstermekte olan dronlar daha nasıl yenilikçi buluşlarla karşımıza çıkacak dersiniz?